Libbie Hill Park Kitchen Renovation

CHURCH HILL

This large space was originally two rooms, a small back kitchen with a wood-burning fireplace for cooking and a more formal dining room.  The Glynns wanted to keep the open, friendliness of the space but return to the original function of both cooking and eating in this room.  However, instead of trying to mingle the formal look of the original dining room and the more rustic but functional look of the original kitchen (originally separated by a wall) they decided to style the space after elements from the kitchen alone.

But first, the 1994 kitchen needed to be removed.

PRIOR TO RENOVATION

The kitchen was last renovated in 1994. It included a cabana-style island which needed to be removed to open up the space.
The kitchen was last renovated in 1994. It included a cabana-style island which needed to be removed to open up the space.
Detail of the space after removing the island as well as the sheetrock covering the original wood-burning cooking fireplace.

DURING THE RENOVATION

This 30 second video below takes you from demolition to completion.

THE PHOTOS BELOW SHOW THE FINAL KITCHEN